Een brug op implantaten laten plaatsen

Een brug op implantaten laten plaatsen biedt uitkomst wanneer er bij u meerdere tanden en/of kiezen ontbreken. Wanneer 3 of meer tanden of kiezen op een rij missen dan kan deze plek echter het beste hersteld worden met een brug op implantaten.

Brug op implantaten Implantologie Drenthe v2

Brug zonder implantaten

Een brug zonder implantaten zit vast aan twee of meer ‘pijlers’. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte. De brug bestaat uit twee of meer kronen die op de pijlers passen, en een tussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. De dummy bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die de open ruimte opvullen. Een brug zonder implantaten, ofwel een conventionele brug, wordt gemaakt als er 1 tand of kies ontbreekt. Het is dus een alternatief voor een implantaat met kroon.

Soorten bruggen zonder implantaten

 
1. Gewone brug:

Hierbij bevinden de pijlers zich aan weerszijden van de open ruimte.

2. Vrij-eindigende brug:

Bij een vrij-eindigende brug bevinden de pijlers zich aan één zijde van de ontbrekende tand of kies.

3. Etsbrug:

De etsbrug wordt door middel van metalen bevestigingsplaatjes met een speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt (soort van vleugeltjes). Een etsbrug is vaak mogelijk wanneer de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte nagenoeg gaaf zijn en het wordt met name gebruikt ter vervanging van één of twee tanden.

Een brug op implantaten:

Wanneer 3 of meer tanden of kiezen op een rij missen, dan kan deze plek hersteld worden met 2 of meer implantaten, waar dan een vaste implantaatbrug op gemaakt wordt. De implantaatbrug wordt geheel individueel gemaakt en aangepast aan de hoogte, vorm en kleur van uw eigen gebit. Op die manier wijkt het zo weinig mogelijk af van uw eigen tanden/kiezen die er naast staan. Het is de mooiste vervanging voor een verloren gegane tand of kies. Qua functie en esthetiek doet het niet onder voor een natuurlijke tand of kies

De brug wordt verlijmd via een tussenopbouw (abutment) die op de implantaten geschroefd wordt, of rechtstreeks op de implantaten verschroefd. Dit is afhankelijk van de positie van de implantaten, direct verschroeven heeft de voorkeur. Het onderste deel van de implantaatbrug valt in de speciaal ontworpen verbinding of connectie van het implantaat, deze past maar op 1 manier in het ‘slot’. Via een intern schroefdraad in het implantaat wordt de schroef die het geheel op de plek houdt vastgezet. Vervolgens wordt de schroefopening aan de bovenkant netjes opgevuld met composiet.

Implantaatbrug Implantologie Drenthe
 • Implantaten met genezingsdopje

  Implantaten met genezingsdopje

 • Implantaten na losdraaien genezingsdopje

  Implantaten na losdraaien genezingsdopje

 • Gebitsmodel naar aanleiding van afdruk

  Gebitsmodel naar aanleiding van afdruk

 • Implantaatbrug op model

  Implantaatbrug op model

 • Implantaatbrug op model

  Implantaatbrug op model

 • Implantaatbrug met dummy aan voorzijde

  Implantaatbrug met dummy aan voorzijde

 • Implantaatbrug in mond geplaatst

  Implantaatbrug in mond geplaatst

 • Implantaatbrug in mond geplaatst

  Implantaatbrug in mond geplaatst

Verloop van de behandeling:

Voor het maken van de brug op de implantaten zijn er drie afspraken nodig.

1. Beginafdrukken:

Tijdens de eerste afspraak worden er gebitsafdrukken gemaakt. Op basis hiervan wordt op de kaak waar de implantaten geplaatst zijn een ‘individuele afdruklepel’ gemaakt.

2. Detailafdruk en beetbepaling:

Met de individuele lepel wordt in de tweede afspraak een gedetailleerde afdruk gemaakt van de implantaten met een afdrukstift. Hiervan wordt een röntgenfoto gemaakt ter controle van de plaatsing en de botingroei.

De positie van de implantaten wordt exact gekopieerd naar een gipsmodel waar vervolgens de brug op wordt gemaakt. Ook maken we een beetregistratie die exact de ruimte tussen de onder- en bovenkaak vastlegt.

3. Plaatsing van de brug:

Enkele weken later is het werkstuk klaar op geplaatst te worden. U krijgt hierbij ook uitleg over het onderhoud.

4. Nazorg/controle:

Na 4 tot 6 weken wordt de eindcontrole gedaan. Lukt het met schoonhouden? Zijn er nog gewenningsproblemen? Tevens wordt er nog een ‘nulmeting’ gemaakt bij het tandvlees om dit te kunnen te vergelijken met het resultaat op lange termijn.

Implantaatbrug model

Aantal geplaatste implantaatbruggen

912


Brug-
implantaten