Overige behandelingen bij verschillende praktijken

Onderstaand vindt u een overzicht van overige behandelingen in samenwerking met verschillende praktijken in Groningen, Friesland en Drenthe.
 

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde valt de preventieve controle, tandsteen verwijderen, het maken van röntgenfoto’s en de behandeling van gaatjes.

Preventie & mondhygiëne

Voorkomen is beter dan genezen. De effecten van mondgezondheid op algemene gezondheid zijn niet gering. Daarom richten de (paro)preventie-assistent en de mondhygiënist zich vooral op het voorkomen van gaatjes in het gebit en tandvleesaandoeningen.

Laserbehandeling (alleen in Rolde)

Sommige mondproblemen zijn beter en met minder pijn op te lossen door middel van laserbehandeling. Het gebruik van de lasertechniek biedt vooral bij het tandvlees uitkomst.

Gedeeltelijke prothese

Wanneer u een prothese zoekt kunt u kiezen voor een gedeeltelijke prothese of een frameprothese.

Kindertandheelkunde

Bij Dental Clinics Rolde werken we op het gebied van kindertandheelkunde met de methode ‘Gewoon Gaaf!’. Een preventiemethode voor kinderen van 0 t/m 17 jaar.

Beugelbehandeling (alleen in Rolde)

Orthodontie (beugelbehandeling) zorgt ervoor dat tanden en kiezen recht komen te staan en leidt bij zowel kinderen als bij volwassenen tot goede resultaten.

Gebitsslijtage

Gebitsslijtage is een geleidelijk verlies van tandweefsel waardoor tanden en kiezen korter worden. Het is een natuurlijk proces, maar bij sommige mensen gaat het sneller dan normaal.

Tijdelijke prothese

Als u alle tanden en kiezen moet laten trekken, maken wij voor u een tijdelijke prothese. De afdruk daarvoor maken wij als u uw eigen tanden en kiezen nog heeft.