De planning voor uw behandelingen

Nadat u tijdens het eerste consult goed geïnformeerd bent kijken we samen naar de planning van uw behandeling bij Implantologie Drenthe. We stellen naar aanleiding van uw wensen een behandelovereenkomst op. Zodra u hiermee akkoord bent kan de behandeling worden ingepland.

Boorsjabloon en dia’s

Voorafgaande aan de chirurgische ingreep worden in sommige gevallen gebitsmodellen gemaakt met een ‘boorsjabloon’. Dit is een hulpmiddel om de richting van het implantaat of de implantaten te bepalen voor een betere uitkomst. Ook maken we vaak lichtfoto’s (dia’s) van de beginsituatie om voor en na te vergelijken.

Informatiebrief

U krijgt een informatiebrief mee waarin wordt vermeld waar u rekening mee kunt houden voor wat betreft uw behandeling.

Boorsjabloon planning

In de informatiebrief wordt het volgende vermeldt:

  • Neem 1 uur voor de behandeling 2 tabletten paracetamol van 500 mg. Dit zal de verdoving langzaam overnemen en heeft u minder napijn. Zorg voor voldoende pijnstilling  gedurende de eerste week. Indien u dit niet mag gebruiken is een NSAID zoals ibuprofen, naproxen, diclofenac een goed alternatief. In de meeste gevallen is paracetamol toereikend en ook het middel van eerste keus.
     
  • Begin een dag na de behandeing te spoelen met Blue M mouthwash. Dit is een spoelmiddel met actieve zuurstof wat het herstel bespoedigt en het geopereerde gebied goed desïnfecteert. Het spoelmiddel wordt verstrekt aan u direct na de behandeling.
     
  • In sommige situaties is het nodig om een uur voor de behandeling een antibioticumprophylaxe in te nemen. Dit wordt met u besproken en u krijgt het recept hiervoor mee tijdens het (vervolg)consult. U dient de medicatie vooraf bij uw apotheek op te halen. Indien een botopbouw nodig is (tijdens het implanteren), dan is het beleid dat er een antibioticumkuur voor 5 tot 7 dagen wordt voorgeschreven. De kuur start 1 dag vòòr de behandeling. In geval van een bekende allergie voor penicilline, krijgt u een alternatief middel.
     
  • Draag dunne kleding of laagjes als u voor de behandeling komt. Onder het operatiedoek kan het erg warm zijn. Het is aan te raden om in ieder geval warme bedekkende kleding even uit te doen.