Implantaten laten plaatsen

Mist u tanden of kiezen? De implantaten van Implantologie Drenthe bieden uitkomst wanneer u opzoek bent naar een eenvoudige en pijnloze behandeling. Bij Implantologie Drenthe hebben we veel ervaring met implantologie op maat. Dankzij de plaatselijke verdoving voelt u niets.

Het plaatsen van een implantaat

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Deze is gemaakt van titanium of zirkonium en wordt in het kaakbot aangebracht. In enkele weken tot maanden hecht het bot zich aan het implantaat. Hierop kan een kroon, brug of kunstgebit worden vastgezet. Het resultaat is supersterk, duurzaam, zeer natuurgetrouw en voelt volkomen normaal aan. Implantaten hebben een lengte van 4 tot 16 mm (meestal 10), geheel afhankelijk van de positie in de mond en de beschikbare hoeveelheid bot in de mond. 

Verschillende vormen van implantologie:

  • Kroon of Brug:
    Indien u een vaste oplossing in de mond wenst voor missende tanden en/of kiezen, dan kunnen implantaten hiervoor de basis zijn. Op de afbeeldingen hiernaast worden voorbeelden getoond.

  • Frameprothese:
    Ter verankering of versteviging van een frameprothese. Een frameprothese kan deels worden bevestigd aan uw resterende eigen tanden en/of kiezen, maar kan soms toch gemakkelijk loskomen bij het eten. Het kan een mooie oplossing zijn om in combinatie hiermee een implantaat te plaatsen, zodat het frame heel vast in de mond ligt.

  • Klikgebit:
    Een zeer veel toegepaste vorm is het aanbrengen van implantaten ten behoeve van een loszittend kunstgebit. Alle informatie hierover vindt u op onze tandtechniekpagina.

Merken

Dit zijn de merken voor implantaten bij Implantologie Drenthe

Voor u als patiënt is het vaak niet duidelijk wat u krijgt als een implantaat bij u wordt geplaatst. Wij leggen u graag uit welke merken wij gebruiken en waarom.

Titanium of Zirkonium

Materiaal van het implantaat; titanium of zirkonium

98% van de implantaten die geplaatst worden zijn van het zeer lichaamsvriendelijke materiaal titanium. Het materiaal Zirkonium kan echter een uitkomst zijn voor mensen die overgevoelig zijn voor titanium of elektromagnetische straling.

1 of 2 fasen

Het plaatsen van implantaten in 1 of 2 fasen.

In 90% van de gevallen plaatsen wij implantaten in 1 fase. In sommige gevallen, bij bijvoorbeeld zacht bot, wordt het implantaat in 2 fasen geplaatst.

Implantaatpaspoort

Het implantaatpaspoort – informatie over uw behandeling

Na de behandeling krijgt u een zogenaamd paspoort mee. Hierin staan de gegevens van de behandeling en het implantaat of de implantaten vermeld.

Ingroeitijd

Ingroeitijd - de genezing bij het plaatsen van implantaten

Het implantaat kan na de plaatsing licht belast worden doordat deze primair goed vast zit. Doorgaans hebben de implantaten een ingroeitijd van 8 tot 10 weken voor de zwaardere belasting.

(Kunst)bot

(Kunst)bot bij het plaatsen van uw implantaat

Als de hoeveelheid bot in uw kaak als gevolg van bijvoorbeeld tandbederf of ontstekingen niet voldoende is, moet er (kunst)bot worden aangebracht om er een implantaat in te kunnen plaatsen. Dit kan op diverse manieren, wij leggen u graag uit wat er mogelijk is.

Directe plaatsing

Een directe plaatsing van implantaat

Bij tanden en kleine kiezen die onherstelbaar zijn afgebroken en geen sprake is van een ontsteking in het kaakbot aan de wortelpunt, kan het implantaat direct geplaatst worden.

Garantie

Garantie bij implantaten van Implantologie Drenthe

U krijgt 5 jaar volledige garantie op het losraken van het implantaat. Lees hier meer over de garantieregeling omtrent uw implantaat.