Tandtechniek in Drenthe en Friesland

In Drenthe en Friesland zijn een aantal tandprothetische praktijken waar een tandtechnicus of een erkende tandprotheticus zelfstandig, zonder tussenkomst van een tandarts, een gebitsprothese kan aanmeten.

Met onderstaande behandelaars, met een eigen praktijk of werkzaam in een algemene tandartspraktijk, Heeft Implantologie Drenthe een goede samenwerking op het gebied van aanbrengen van implantaten voor een kunstgebit. U kunt via hen naar ons verwezen worden als een implantaatbehandeling nodig/gewenst is. De tandtechnicus of tandprotheticus maakt voor u vervolgens het klikgebit.

Wij werken samen met:

Henk Berends tandtechniek (Assen), Eko Bot tandtechniek (Assen), Edu Harmsen (Havelte), Marsha Titulaer (Odoorn) en Wietse Molenaar (Surhuisterveen).

Tandtechnische Laboratoria

De kunstgebitten/klikgebitten van de locatie Dental Clinics Rolde worden aangemeten door Edu Harmsen, onze zeer ervaren prothesebehandelaar (aanwezig op dinsdag en vrijdag in Rolde) van Tandtechniek Havelte. Het techniekwerk wordt gemaakt in Tandtechniek Havelte of door:

Het meeste kroon- en brugwerk op implantaten laten we maken door:

Dit techniekwerk wordt door het Elysee laboratorium gecoördineerd en aangestuurd naar het productiecentrum in China. Het werkstuk wordt daar volgende de meest moderne en nauwkeurige werkprocessen vervaardigd. Door de digitale aanlevering (zie verderop de pagina) wordt er vaak dezelfde dag nog begonnen aan het werkstuk. Na 10 werkdagen is het retour in de praktijk om geplaatst te worden bij de patiënt. Het laboratorium biedt een hoge kwaliteitsstandaard voor een zeer scherpe prijs. Doordat we op deze manier de prijs van het techniekwerk betaalbaar kunnen houden, wordt de totale behandeling voor u als patiënt een goedkoper.

De intra-orale scanner

Sinds 2022 worden alle implantaten waar een kroon of brug op komt, digitaal afgedrukt met een zogenaamde intra-orale scanner. Dit proces is een stuk comfortabeler dan de conventionele gebitsafdrukken (het happen). Het digitaal afdrukken met de 3 Shape intra-orale scanner verloopt sneller, is milieuvriendelijker en ook nauwkeuriger dan de vroeger gebruikte methode.

Daarnaast werken we nog samen met lokale laboratoria in Assen en Emmen. Dit is vooral voor dagwerk, de direct vervaardigde tijdelijke kronen op implantaten op dezelfde dag of werkstukken waarbij veel overleg nodig is over de uitvoering. Ook kan de kleurbepaling op het laboratorium gebeuren, waarbij het heel nauw komt en het nodig is dat de tandtechnieker de het gebitssituatie mede kan beoordelen in de mond.

intra orale scanner

Heeft u vragen en wilt u meer informatie over tandtechniek?

Stuur ons een mail via info@implantologiedrenthe.nl of bel naar 0592 - 24 24 29. Wij staan u graag te woord.