Het kwaliteitsbeleid van Implantologie Drenthe

Het kwaliteitsbeleid van Implantologie Drenthe is erop gericht dat elke patiënt kan rekenen op patiëntgerichte zorg en hoogwaardige tandheelkunde in een veilige en hygiënische omgeving.

Patient gerichte zorg

Patiëntgerichte zorg

Het is prettig als uw behandelaar zich in uw situatie kan verplaatsen. Bijvoorbeeld als u bang bent voor de tandarts. Daarom passen wij onze zorg aan uw wensen aan, waarbij we ook de mondgezondheid op de lange termijn in het oog houden. Is er iets met uw mond of tanden aan de hand, dan kunt u snel bij ons terecht. Een klacht indienen is laagdrempelig en eenvoudig. Klachten nemen wij serieus en wij zoeken altijd naar een oplossing. Ook monitoren wij doorlopend de tevredenheid van onze patiënten.

De implantoloog en de verwijzend tandarts werken met elkaar samen op basis van het patiëntendossier en het behandelplan. Vanuit onze langetermijnvisie op behandelingen bieden we patiënten meerdere keuzes aan waar mogelijk.

Hoogwaardige tandheelkunde

Alle tandartsen met wie we samenwerken zijn ingeschreven in het BIG-register en voldoen aan de wettelijke opleidingseisen. De implantoloog wordt regelmatig nageschoold en registreert deze cursussen in de openbare kwaliteitsregisters: KwaliteitsRegister Tandartsen (KRT).

Wij voeren onze behandelingen uit naar de nieuwste inzichten en met moderne apparatuur, waar mogelijk op basis van ‘evidence based’ protocollen en richtlijnen. Dat betekent dat wij de apparatuur gebruiken zoals is voorgeschreven op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Materiaal implantaten
Kwaliteit implantoloog

Veilige en hygiënische omgeving

Natuurlijk houden wij ons aan de geldende wet- en regelgeving rondom veiligheid en hygiëne. Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen infecties, volgen we daarnaast de richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie. Dit zijn professionele standaarden, erkend door de Inspectie van de Gezondheidszorg. Ook de andere beproefde standaarden, richtlijnen en protocollen van de beroepsgroep passen wij toe.