De vervolgcontroles na uw behandeling

De vervolgcontroles na uw behandeling vinden plaats wanneer uw gebit een aantal weken de tijd heeft gehad om te herstellen. Een eerste controle vindt plaats na twee weken en een eindcontrole na zes weken. Wanneer ook een controle van de kroon of brug heeft plaatsgevonden, worden de implantaten verder nagekeken tijdens de reguliere controle bij uw tandarts.

De Implantoloog in Drenthe

Eerste controle

Twee weken na de behandeling komt u voor een eerste controle van de wond. We gebruiken meestal oplosbare hechtingen. Soms zijn deze al opgelost na twee weken, maar meestal zitten ze er nog in. Na twee weken hebben de hechtingen geen functie meer. We knippen ze er dan uit en geven u poetsinstructie over hoe het behandelde gebied te poetsen.

Eindcontrole

Zes weken na de behandeling komt u voor de eindcontrole. Dit vindt plaats voordat de opbouw, ofwel suprastructuur (dit is de kroon, de brug of het klikgebit), gemaakt wordt. Als de implantoloog zelf verder gaat met het te maken werkstuk, dan wordt tijdens deze afspraak alvast de 1e afdruk gemaakt. Als de verwijzend tandarts (uw eigen tandarts) verder gaat met de behandeling, dan maken we het eindverslag op en geven specifieke informatie die nodig is voor uw tandarts om het eindwerkstuk te maken.

Controle van de kroon/brug

Zodra het werkstuk is geplaatst volgt na een periode van 2 tot 6 weken nog een ‘eindcontrole’ om te kijken hoe de kroon/brug functioneert en hoe het gaat met het onderhoud. Soms moeten er nog wat kleine dingen worden bijgesteld of is er aanvullende uitleg nodig op het gebied van mondhygiëne.

Reguliere controle

Daarna worden de implantaten nagekeken door uw tandarts bij de reguliere periodieke controle. Het advies over hoe vaak u op controle dient te komen wordt per patiënt bekeken. Doorgaans is dit 6 maanden voor mensen met een eigen gebit (met implantaatkronen) en 12 maanden voor mensen met een klikgebit.

Patient gerichte zorg