Een frameprothese als oplossing voor uw gebitssituatie

Als u eigen tanden en/of kiezen kwijt bent, dan kunt u kiezen voor een frameprothese als oplossing voor uw gebitssituatie. Deze gedeeltelijke prothese is gemaakt van vormvast materiaal waardoor hij sterk en stabiel is. Een combinatie met kronen of implantaten behoort ook tot de mogelijkheden.

Frameprothese Implantologie Drenthe v2

Gedeeltelijke prothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke prothese die één of meer tanden en/of kiezen vervangt. Tevens is deze prothese vormvast en uitneembaar en kan gedeeltelijk worden afgesteund op implantaten voor meer stabiliteit.

Vormvast metaal

De metalen frameprothese wordt met haakjes verankerd aan de naastgelegen tanden en/of kiezen. Dit materiaal is veel sterker en stabieler dan een kunststof plaat. De frameprothese wordt als het ware ‘gegoten’ om uw eigen tanden en kiezen heen. In tegenstelling tot kronen en bruggen zit een frameprothese niet definitief vast. Hij kan dus uit de mond worden genomen.

Combinatie met implantaten

Een frameprothese kan gecombineerd worden met implantaten. Dit gaat middels een drukknopsysteem. Op die manier zijn er minder haakjes in het zicht, wat esthetisch mooier is en dankzij het vastklikken zit het veel vaster in de mond dan een ‘gewone’ frameprothese.

Als er veel tanden en kiezen ontbreken, kan het zinvol zijn om het frame deels af te steunen op eigen tanden/kiezen en deels op 1 of 2 implantaten. Dit noemen we dan een klik frameprothese.

Frameprothese Implantoloog Drenthe