Een klikgebit is een duurzamere oplossing dan een kunstgebit

Een klikgebit biedt u diverse voordelen ten opzichte van een losse gebitsprothese omdat deze wordt vastgezet op implantaten. Laat u adviseren door de tandarts-implantoloog over het soort klikgebit dat voor uw situatie het meest geschikt is.

Klikgebit Implantologie Drenthe

Kunstgebit

Wanneer u een kunstgebit of prothese heeft kan het zijn dat deze op den duur de aansluiting op de kaak verliest. Door het ontbreken van ‘vaste’ tanden en kiezen kan de vorm van de kaken langzaam veranderen. Dit is een natuurlijk proces: het gebeurt bij iedereen. Denkt u er daarom aan om uw prothese regelmatig te laten controleren. Wij kunnen een nieuwe prothese maken of uw bestaande prothese voorzien van een nieuwe binnenlaag.

Klikgebit

Een duurzamere oplossing dan een losse gebitsprothese is een klikgebit. Een klikgebit is nog steeds uitneembaar, maar zit vastgeklikt op implantaten. Dat wordt vooral gedaan op de onderkaak, maar kan ook voor de bovenkaak een uitstekende oplossing zijn. Een klikgebit heeft namelijk geen gehemelteplaat. Mede daardoor zit een klikgebit veel comfortabeler dan een gewone prothese.

Steggen klikgebit Implantologie Drenthe

Welk soort klikgebit?

Er zijn twee soorten klikgebitten: met een stegverbinding of met drukknoppen. De tandarts-implantoloog adviseert welk soort gebit voor u geschikt is. Ook kijkt hij hoeveel implantaten nodig zijn om het gebit op vast te klikken.

Op medisch-tandheelkundige indicatie worden de kosten van de behandeling grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen en kosten vindt u op de pagina Tarieven en Vergoedingen.