Chirurgie bij Implantologie Drenthe

Graag leggen we uit wat u kunt verwachten van chirurgie bij Implantologie Drenthe. We kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de opties voor verdoving en hoe een implantaat wordt geplaatst. Tevens vertellen we welke behandelaars aanwezig zullen zijn en wat u tijdens en na de behandeling te wachten staat.

Chirurgie Implantologie Drenthe verwijspraktijk

Verdoving en plaatsing

Het plaatsen van implantaten vindt in het algemeen plaats onder lokale verdoving. Meer informatie over de verdoving vindt u op de pagina ‘Verdovingstechnieken en de nieuwe quicksleeper’. Na het inwerken van de verdoving wordt er een sneetje gemaakt in het tandvlees, zodat het tandvlees kan worden weggeschoven. Vervolgens wordt er in het kaakbot een boorgaatje gemaakt, waarin het implantaat wordt geplaatst. In enkele gevallen wordt er extra bot gebruikt om meer stabiliteit te creëren.

De behandelaars

De behandeling wordt meestal uitgevoerd met twee assistenten. De ene assistent werkt steriel aan de behandelstoel met de implantoloog en de andere werkt als omloopassistent. De omloopassistent geeft de implantaten en andere materialen aan op het steriele werkveld. Ook maakt deze assistent tijdens de behandeling het operatieverslag en de overige administratie klaar.

Tijdens het implanteren dragen de implantoloog en de stoelassistent steriele werkkleding. Tevens maken zij gebruik van steriel instrumentarium dat vergelijkbaar is met een normale operatie.

Tijdens de behandeling

Tijdens het prepareren in het bot voor het implantaat wordt de boor gekoeld met steriel fysiologisch zout in plaats van normaal kraanwater. In de meeste gevallen wordt het implantaat in één fase geplaatst, wat betekent dat er een genezingsdopje (healing abutment) op het implantaat gedraaid wordt, dat door het tandvlees heen steekt. Het tandvlees wordt hier netjes tegenaan gelegd. Het dopje staat niet in contact met de tand of kies er tegenover, maar is wel zichtbaar (zonder dat het opvalt). Ten slotte wordt het tandvlees gehecht, meestal met oplosbare hechtingen.

Het is mogelijk om tijdens één operatie op meerdere plaatsen in de mond implantaten te plaatsen. U heeft dan slechts eenmaal last van de nabezwaren en qua kosten is dit ook voordeliger. Afhankelijk van het aantal implantaten en de complexiteit van de behandeling, is de duur van de behandeling in het algemeen 45 tot 90 minuten.

Behandeling chirurgie implantologie