Dit zijn de merken voor implantaten bij Implantologie Drenthe

Er zijn zeer veel merken voor implantaten op de markt, die zeker niet allemaal goed zijn. Voor u als patiënt is het vaak niet duidelijk wat u krijgt als een implantaat bij u wordt geplaatst. Bij Implantologie Drenthe vertellen we u graag welke merken we gebruiken.

A-merk implantaten

Soms zijn patiënten geneigd om te kiezen voor een goedkope aanbieder en krijgen vervolgens een inferieur implantaat. Wij gebruiken uitsluitend twee A-merk implantaten waar veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan en die al vele jaren worden toegepast in zowel binnen- als buitenland. De kosten en garanties van beide systemen zijn in principe gelijk, maar sommige patiënten geven de voorkeur aan een bepaald merk.

Wij werken met de volgende merken:

Straumann

Sinds 2007 werkt de implantoloog met het merk Straumann. Het is een zeer bekend en degelijk Zwitsers implantaatsysteem wat in Nederland ook één van de meest gebruikte systemen is. Ze maken implantaten die geschikt zijn voor alle indicaties, van klikprothese tot een vaste implantaatbrug.

Voor de diverse indicaties zijn diverse implantaattypes beschikbaar. De implantoloog kijkt welk type implantaat voor uw situatie het meest geschikt is. Op www.straumann.com & hun patiëntenwebsite vindt u diverse informatie en achtergronden in het algemeen over implantaten, aangevuld met animaties en antwoorden op veelgestelde vragen.

Camlog

Sinds 2009 werkt de implantoloog ook met het met Camlog. Dit is een Duits implantaatsysteem wat ook in Nederland goed bekend is en veel gebruikt wordt. Het is fijn om met twee merken te werken. Voor bepaalde gevallen heeft het ene merk net een betere oplossing dan het andere merk. Zo werkt het Camlog systeem fijn bij de directe plaatsingen.

Op de website van Camlog vindt u alles wat u over (Camlog)tandimplantaten wilt weten.